Харізма Смарт: реставрація природними відтінками, адгезивна фіксація

Загальна інформація про товар

Charisma Smart – композитний матеріал, що реагує на вплив світлового потоку і добре розрізняється на рентгенівських знімках. Складається з мікрочастинок величиною менше мікрона. Препарат використовується для відновлення природних відтінків зубів із фіксацією за адгезивним принципом.

Композит можна використовувати для реконструкції різних типів зубів.

a419e6d4a14d7d60300dccf4ed6b89e9

Складові компоненти

Charisma Smart розроблено на базі BIS-GMA. До складу входить 59% речовини, що наповнює, з мікроелементами величиною від 0,005 до 10 мікро метрів. За хімічним вмістом це скло на основі алюмінію, фтору та барію, а також кремнієвий діоксид.

Призначення для застосування:

  • безпосереднє відтворення форм зубів усіх категорій;
  • виправлення дефектів зубної поверхні;
  • посилення ослаблених зубних стінок через захворювання або механічні пошкодження;
  • нарощування дитячих зубів;
  • оновлення композитних та керамічних покриттів.

Обмеження під час використання

Контакт із дентином біля нервових закінчень. Не застосовувати у разі алергічної реакції на складові препарату. Використання зазначеного матеріалу заборонено за наявності чи ймовірності виникнення відторгнення тканинами організму.

Можливі наслідки

Іноді зазначений препарат або речовини, що входять до його складу, стає причиною надчутливості. У разі ознак подібної реакції відомості про компоненти є можливість отримати від виробника.

Правила безпеки:

Забороняється нанесення на шкірний покрив. Застосовуйте рукавички, які захищають руки від шкідливого контакту. У разі нанесення на відкриті ділянки тіла терміново промивайте забруднене місце проточною водою з миючими засобами. Внаслідок впливу на шкіру існує ймовірність алергічної реакції. Стережіться проникнення в область очей. При контакті препарату з органами зору невідкладно промийте їх великим об’ємом чистої води та проконсультуйтеся з лікарем.
При обробці великих порожнин поруч із зоною нервових закінчень або безпосередньо в ній до початку накладання речовини слід закрити доступ до пульпи і дентину невеликим прошарком, що складається з кальцієвого гідроксиду і спеціальною речовиною, що цементує.
Не застосовуйте препарати, до складу яких входить фенол, евгенол і тимол при відновленні порожнин усередині зубів та біля них. Ці компоненти не дозволяють нормально відбуватися реакції затвердіння матеріалу.
Застосовуйте придатне приладдя, яке оберігає шприци від попадання бруду на їхню поверхню. Не допускається вторинне використання у брудному вигляді.
До початку процедури слід упевнитися у відсутності дефектів оболонки. Забороняється лікування бракованими препаратами.
Починати роботу з композитами необхідно після вирівнювання температури з навколишнім середовищем.

 Використання за призначенням

Виберіть потрібну колірну гаму до нанесення на поверхню ізолюючої пластини. Це має значення у зв’язку із зміною кольору зубного покриття у процесі висихання. За відсутності необхідності механічної дії на зубну поверхню із застосуванням твердосплавних або алмазних інструментів до початку відновної процедури необхідно почистити зубну поверхню полірувальною пастою або пемзою. Для накладання речовини, створення та виправлення форми в медичних умовах слід застосовувати спеціальний інструментарій із пластику, що має тефлоновий або позолочений верхній шар.

Застосовуйте ізолююче приладдя для недопущення контакту з вологою, слиною та кров’ю.

Проведіть попередню обробку поверхні відповідно до встановлених норм стоматологічного використання композитних матеріалів. Забезпечте чистоту та сухість усередині порожнини.

До накладання препарату у потрібне місце необхідно механічно обробити тіло зуба відповідним адгезивним матеріалом для дентину чи емалі. Контролюйте видалення зайвої речовини з важкодоступних місць. Після очищення поверхні остерігайтеся потрапляння на неї крові та слини. Застосування речовини з підвищеною плинністю дає можливість формування порожнини без шорсткості та спрощує накладання наповнюючого препарату. При роботі з легко поточною речовиною, використовуйте її відповідно до рекомендацій, викладених у посібниках із застосування. Процедура із затвердіння матеріалу робиться окремо.

Накладати Charisma Smart слід пошарово. Товщина одного шару має перевищувати 2 мм. Необхідно забезпечити щільне прилягання до поверхні зуба чи стінок усередині нього. При сильній зміні кольору стін нижньої частини зуба або поверхонь, що реставруються, допускається нанесення тимчасового шару препарату, що приховує ці недоліки.

Для забезпечення бажаного приємного для очей зовнішнього вигляду, за наявності великих внутрішніх порожнин або відновлення переднього ряду зубів слід застосовувати препарат непрозорого вигляду. Товщина шару, що наноситься, не перевищує 2 мм. Зверху виконується покриття потрібного відтінку кольору.

Виконуйте процес затвердіння матеріалу пошарово, із забезпеченням найбільшої товщини 2 мм, використовуючи відповідне фотополімеризаційне обладнання зі світловим фільтром синього кольору.

У процесі затвердіння речовини на зубній поверхні виникає особливий прошарок, що вимагає захисту від зовнішніх контактів. Цей шар не повинен змішуватись з іншими або зніматися при нанесенні відновлювального препарату. Дана структура прошарку з’єднується з тканинами зуба і шарами вищележачими шляхом міцних молекулярних зв’язків на мікрорівні.

Час фотополімеризації і найбільша товщина покриття, що наноситься за один прохід, становить:

  • для універсального препарату – 20 секунд при товщині шару 2 мм;
  • для непрозорого матеріалу типу «дентин» – 40 секунд, при товщині шару 2 мм.

Інформація одержана за результатами лабораторних досліджень.

Сила світлового потоку і одержуваний, зрештою, колірний спектр, створюваний обладнанням, досить сильно варіюється в межах. Стоматолог, який працює на цій техніці, повинен перевірити відповідність відомостей, зазначених у супровідній документації на прилад, із реальними показниками випромінювання до моменту її застосування на своїх клієнтах.

Після закінчення процесу реставрації та затвердіння виконується завершальне шліфування поверхонь для забезпечення ергономічних характеристик. З метою первинного доопрацювання застосовуються інструменти з алмазними наконечниками. Остаточний зовнішній вигляд та виправлення форми забезпечується спеціальними дрібнозернистими каменями та твердосплавними пристосуваннями.

Близько розташовані стінки зубів шліфують смужками із абразивним покриттям. Для фінішної обробки застосовують спеціальні пристрої з силікону. Можливе використання полірувальних паст у комбінації зі шліфувальними колами та щітками.

Рекомендації щодо застосування

Вказаний в описі час фотополімеризації – довідкова величина. Для отримання необхідного ефекту лікування та механічних характеристик покриття час світлової обробки не можна робити менше, ніж зазначений.

У процесі виконання об’ємних відновлювальних робіт, що займають значний період часу, рекомендується вимикати освітлення у приміщенні, або воно має бути розсіяним. Ці заходи необхідні недопущення мимовільного затвердіння матеріалу.

З метою економного використання препарату після видавлювання потрібного об’єму речовини зменшіть тиск усередині шприца, зсунувши стрижень проти годинникової стрілки на одну четверту частину кола.

Герметизуйте шприц, завершивши роботу з ним.

Особливі відмітки

Застосовувати виключно у стоматології згідно з інструкцією.

Правила зберігання:

Не допускати перебування під впливом яскравого світлового опромінення. Максимальна температура зберігання – 25 °C. Не застосовувати після завершення часу придатності. Записуйте дату закінчення використання та номер серії у звітних документах на препарат.

Бронюйте препарат нового покоління Charisma Smart у надійного постачальника, яким є компанія «Стоматкомплект».